José ter Haar

Als peuter kon zij al gefascineerd naar kievitsklokjes kijken. Op haar achtste had ze haar eigen schooltuin. Als puber raakte ze in de ban van de niet alledaagse vaste beplanting van kweker Coen Jansen. Als twintiger was ze fanatiek in de weer met haar eerste eigen tuinen en op haar dertigste had ze de eer om als eerste vrouw te mogen werken bij kwekerij Ploeger als verkoopster en adviseur. Op haar veertigste viel het kwartje. Tuinarchitectuur!!! Na een studie werd in februari 2005 ‘De Tuinen van ter Haar’ opgericht.

De uitdaging
Naast het maken van beplantingsplannen is José door de jaren heen op verzoek steeds vaker complete tuinontwerpen gaan maken. Ook kwam ze erachter dat het ontwerpen op maat een erg leuke uitdaging is. ‘Geen opdracht is hetzelfde. U wilt een heidetuin? Oké, maar dan ontwerp ik hem, desgewenst, wel anders dan anders. Bijvoorbeeld in geel en wit.’

Engeland 2004 028

‘Het ontwerpen van een cottagetuin, daar word ik blij van.’

Het geven van eerlijke tuin – en beplantingsadviezen staat hoog in haar vaandel. Al uw wensen probeert ze in te passen. Maar als u een heidetuin op kleigrond wilt, sorry, dat zal nooit wat worden.

Een hele dag binnen zitten is niet haar ding. Dus toen een wat oudere klant vroeg of ze haar tuin niet wilde onderhouden werd ze helemaal blij. Inmiddels heeft De Tuinen van Ter Haar al jarenlang een trouwe klantenkring voor tuinonderhoud. José stort zich met liefde op uw zevenbladprobleem. Of komt langs voor de voorjaars, zomer of winter snoei. Voor de grotere werkzaamheden als het omkappen van bomen werkt zij samen met gerenommeerde deskundigen.

Hoe José denkt:
Tuinen hebben zich ontwikkeld tot het visitekaartje van uw huis. En terecht! Een juist ontwerp en een originele beplanting geven elke tuin een persoonlijke uitstraling. Hoe jammer is het dat de beplanting vaak de restpost op de begroting blijkt. Want als u uw tuin deskundig laat beplanten, blijkt dat op langere termijn juist kostenbesparend te werken.

Hoe José werkt:
Heeft u belangstelling voor een beplantingsplan? Wilt u een gedeeltelijk of compleet ontwerp voor uw bestaande of toekomstige tuin? Wenst u deskundig advies over uw bestaande tuin? Of bent u geïnteresseerd in onderhoud? Dan maakt ze graag een afspraak om een en ander met u te bespreken. Voor de uitvoering van de aanlegwerkzaamheden werkt ze nauw samen met kundige hoveniersbedrijven. Indien gewenst verzorgt ze graag de inkoop en levering van beplanting. Evenals het ( gezamenlijk) inplanten.
U bepaalt welke werkzaamheden u wilt uitbesteden en wat u zelf wilt doen.

Geïnteresseerd? Bel (06 137 42 998 / 033 455 03 34 ) of e-mail: info@detuinenvanterhaar.nl voor een eerste geheel vrijblijvende afspraak!